Održana koordinacija i savjetovanja u Vrgorcu

Održana koordinacija i savjetovanja u Vrgorcu
U utorak, 7. veljače 2017. g. tajnica-voditeljica LAG-a „Adrion“ Dragica Roščić i stručna suradnica Iva Mlinjarić održale su koordinaciju s djelatnicama novoosnovanog pomoćnog poduzetničkog centra u Vrgorcu te savjetovanja s članovima LAG-a „Adrion“ i ostalim zainteresiranim s područja Vrgorca na temu prijave projekata za Podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.
Pomoćni poduzetnički centar osnovan je s ciljem informiranja i usmjeravanja svih zainteresiranih, a ponajviše poljoprivrednika, poduzetnika i drugih građana prilikom apliciranja na razne natječaje i mjere nacionalnih i EU fondova. Ovim dodatnim uredom uz ured LAG-a „Adrion“  omogućeno je poljoprivrednicima kojih je oko 400 registriranih na području Vrgorca da sve potrebne informacije dobiju u svojem mjestu, te tako uštedite dragocjeno vrijeme i novac.
Koordinacija je održana s ciljem davanja informacija djelatnicama pomoćnog poduzetničkog centra kako bi što kvalitetnije pružile pomoć poljoprivrednicima prilikom apliciranja na aktualni natječaj za Podmjeru 6.3., te tako unaprijede proizvodnju na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
Nakon koordinacije održana su individualna savjetovanja sa poljoprivrednicima koji će aplicirati projekte na Podmjeru 6.3., te su im dane konkretne upute za što uspješniju pripremu poslovnih planova te prikupljanje potrebne dokumentacije kako bi ostvarili potporu u iznosu od 113.386,50 kn.