ODRŽANA JUBILARNA 10. SJEDNICA SKUPŠTINE

ODRŽANA JUBILARNA 10. SJEDNICA SKUPŠTINE

Hvala Općini Zagvozd na prostoru, hvala članovoma na popunjavanju svih stolica i ugodnom druženju!

U utorak, 18. prosinca 2018.g, u Domu Kulture u Zagvozdu  održali smo 10. po redu sjednica Skupštine LAG-a “ADRION”.

Sjednicu je otvorila predsjednica Lokalne akcijske grupe “Adrion” Dragica Vranješ koja se zahvalila na odazivu brojnih članova koji su i ovog puta osigurali i vise nego potreban kvorum za rad.

Predsjednica je istaknula kako je u ovoj za nju prvoj godini mandata kao predsjedsjednice, LAG pomogao pri prijavi i prijavio kao nositelj 67.187.090,35 kn vrijednih projekata. Povećanje je to koje je razveselilo članove, a gotovo svi poljoprivrednici u članstvu su već to osjetili financijski izravno. Značajno je istaknuti i da su se projektima na kojima sudjeluje LAG u 2018. g. osigurala sredstva za 60-ak novih radnih mjesta, a jedno od njih je i u samom LAG-u za koje je u tijeku natječaj.

Također je naglasila, kako je LAG „ADRION“ u 2018. g. raspisao i prvi LAG natječaj za male poljoprivrednike te da se uskoro očekuje i raspis natječaj za provedbu  mjere financiranja javne infrastrukture iz Lokalne razvojne strategije LAG – a ADRION.

Na Skupštini su jednoglasno usvojeni Izvještaj o radu za od zadnje sjednice Skupštine, Financijski izvještaj za prvih šest mjeseci 2018. g. kao i prijedlog Financijskog plana za 2019. g i Program rada za 2019. g.

Član Nadzornog Odbora LAG – a ADRION Branko Knezović iznio je Izvještaj o radu istog u proteklom razdoblju te naglasio povećanje učinkovitosti radi uvođenja nove organizacije rada, odnosno isplate plaće po učinku.

Broj prijavljenih projekata je znatno porastao iako su izdvajanja po zaposleniku u odnosu na 2017.g. bila manja.

Po završetku sjednice organiziran je i prigodni domjenak.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...