Objavljen pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017.-2019.

Objavljen pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017.-2019.

Objavljen je Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. -2019. g.

Korisnici mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke i pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta te udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, znanstveno-istraživačke institucije.

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje 2017.-2019. g. čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su: 1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara, 2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito vazooze, 3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja, 4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost, 5. Obnavljanje pčelinjeg fonda, 6. Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda, 7. Praćenje tržišta, 8. Poboljšaje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.

Nacionalni pčelarski program, Pravilnik i obrasce za podnošeje prijave, zahtjeva za isplatu potopre te sve ostale informacije možete pronaći na POVEZNICI