Objavljen pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017.-2019.

Objavljen pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa 2017.-2019.

Objavljen je Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. -2019. g.

Korisnici mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke i pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta te udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, znanstveno-istraživačke institucije.

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje 2017.-2019. g. čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su: 1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara, 2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito vazooze, 3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja, 4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost, 5. Obnavljanje pčelinjeg fonda, 6. Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda, 7. Praćenje tržišta, 8. Poboljšaje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.

Nacionalni pčelarski program, Pravilnik i obrasce za podnošeje prijave, zahtjeva za isplatu potopre te sve ostale informacije možete pronaći na POVEZNICI

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...