Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Godišnje izvješće o radu LAG-a Adrion za 2023. godinu

Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Godišnje izvješće o radu LAG-a Adrion za 2023. godinu

Ministarstvo poljoprivrede je uvidom u dostavljenu dokumentaciju Zaključkom o ispunjavanju obveza dostavljanja Godišnjeg izvješća o radu LAG-a utvrdilo da je LAG “Adrion” dostavio pravovremeno i potpuno Godišnje izvješće o radu LAG-a za 2023. godinu!

U 2023. godini LAG “Adrion” je odabrao 49 projekta za dodjelu sredstava po natječaju 2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava u vrijednosti 733.156,28 €. U istoj godini odobreno je 7 projekta na natječaju LAG-a 3.2.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu u vrijednosti 171.698,70 €.
U protekloj godini započela je i provedba projekta “Od istoka do juga” financiranog iz podmjere 19.3.2. “Provedba aktivnosti suradnje” vrijednog 132.768,67 €.
Većina planiranih aktivnosti provedena je u 2023. godini.
LAG “Adrion” bio je domaćin trodnevne radionice za LAG-ove koju organizira Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Isto tako, nastavili smo s održavanjem sajma “Okusi Hrvatsku” u Baškoj Vodi koji svake godine privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.
U 2023. godini završili smo izradu Lokalne razvojne strategije, na temelju koje je Ministarstvo poljoprivrede donijelo Odluku o odabiru LAG-a Adrion za Programsko razdoblje 2023-2027.
U narednom razdoblju očekuje nas provedba nove Lokalne razvojne strategije, objavljivanje natječaja, radionice, provedba projekta suradnje i sl.


Prilozi:
Zaključak o ispunjavanju obveze dostavljanja godišnjeg izvješća o radu LAG-a Adrion .pdf