Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Godišnje izvješće o radu LAG-a Adrion za 2022. godinu

Ministarstvo poljoprivrede je uvidom u dostavljenu dokumentaciju Zaključkom o ispunjavanju obveza dostavljanja Godišnjeg izvješća o radu LAG-a od 14. ožujka 2023. godine utvrdilo da je LAG “Adrion“ dostavio pravovremeno i potpuno Godišnje izvješće o radu LAG-a za 2022. godinu!

U godini koja je iza nas LAG ADRION je raspisao natječaj 2.1.2 Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava vrijednosti 733.156,28€ (5.523.966,00 kn) te natječaj 3.2.1 ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu vrijednosti 171.698,70 € (1.293.663,89 kn).

Također, u prošloj godini smo obilježili i 10 godina postojanja LAG-a “ADRION” te  održali 10.po redu sajam “Okusi Hrvatsku” u Baškoj Vodi.

Potpisan je sporazum o provedbi projekta suradnje “Od istoka do juga”  s još tri LAG-a, a koji će se provoditi kroz 2023. I 2024. godinu.

U narednom razdoblju očekuje nas novo Programsko razdoblje te ponovni odabir LAG-ova i usvajanje nove Lokalne razvojne strategije za razdoblje 2023-2027.