LAG ADRION U NOVOJ GODINI RASPISAO NOVI NATJEČAJ – 2.222.850,00 HRK ZA JAVNU INFRASTRUKTURU

LAG ADRION U NOVOJ GODINI RASPISAO NOVI NATJEČAJ –  2.222.850,00 HRK ZA JAVNU INFRASTRUKTURU

Nakon što smo 2018. g. završili s 138 prijavljenih projekata ukupne vrijednosti od preko 67 milijuna kuna i 84 nova EU financirana radna mjesta u različitim pravnim osobama i OPG-ima te objavljenim LAG natječajem za tip operacije 2.1.2. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava 2019. g. započinjemo novim LAG natječajem.

Dana 15. siječnja 2019. g. raspisan je LAG Natječaj za T.O. 3.2.1. Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu za provedbu Lokalne razvojne strategije LAG – a „ADRION“ ukupne vrijednosti  2.222.850,00 kuna.

Na ovaj natječaj može se prijaviti po jedan projekt s područja jedne jedinice lokalne samouprave u članstvu LAG – a „ADRION“.

Cilj nam je da svaka jedinica lokalne samouprave financira barem jedan projekt sredstvima dodijeljenim putem LAG natječaja kroz dva natječaja koja planiramo raspisati u 2019.g. One općine i gradovi koji ne dobiju sredstva na prvom natječaju moći će se prijaviti na drugi natječaj, a ovisno o utrošku sredstava i vrijednosti pojedinih projekata moguće da budemo financirali i više projekata po općinama i gradovima. Naime, LAG ADRION je planom provedbe LRS za ovu mjeru namijenio više od 4 milijuna kuna.

Prihvatljivi prijavitelji: Jedinice lokalne samouprave (JLS), vjerske zajednice, udruge, javne ustanove neprofitnog karaktera kojima su osnivači JLS, udruge.

Prihvatljive aktivnosti: vatrogasni/društveni/planinarski dom, tržnice, dječja igrališta, dječji vrtići, javne zelene površine, biciklističke staze, tematski put i park, turističko informativni centar…

Minimalna vrijednost potpore može biti 15.000 eura, a maksimalna 30.000 eura. Projekti koji se prijavljuju mogu biti ukupne vrijednost do 100.000 eura. Rok podnošenja prijava od 4. veljače do 15. ožujka 2019. g., a natječaj, prilozi i obrasci su dostupni već od 15. siječnja na službenoj stranici LAG – a „ADRION“ www.lag-adrion.hr, na ovoj poveznici.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...