LAG ADRION: U MJESEC DANA PRIJAVLJENO PREKO 3,72 MILJUNA KUNA PRIJAVA

LAG ADRION: U MJESEC DANA PRIJAVLJENO PREKO 3,72 MILJUNA KUNA PRIJAVA

U sklopu Podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnostiLAG „ADRION“ je u mjesec dana pripremio 10 zahtjeva za potporu, ukupne vrijednosti preko 3,72 milijuna kuna. Važno je napomenuti da LAG „ADRION“ za ovakve aktivnosti ne uzima nikakvu naknadu.

Realizacijom ovakvih i sličnih projekata doprinijeti će se oživljavanju ruralnog turizma u sklopu poljoprivrednih gospodarstava što će izravno povećati korištenje domaćih proizvoda u turizmu i povećanju kvalitete turističke ponude.

Vjerujemo da će ova bespovratna sredstva potaknuti poljoprivrednike da diversificiraju svoju djelatnost kako bi mogli steći dovoljno prihoda da se zaposle na svom poljoprivrednom gospodarstvu.

Naime, većina poljoprivrednih gospodarstava na području Republike Hrvatske nemaju zaposlene već im je proizvodnja na poljoprivrednom gospodarstvu drugi izvor prihoda.

Ovim projektom će se zaposliti čak 11 ljudi koje će plaće primati po osnovi diversificirane djelatnosti.

Od 10 prijavljenih projekata devet ih se odnosi na kuće za odmor od kojih su dvije novogradnja, a sedam rekonstrukcija postojećih objekata, dok se jedan prijavljeni projekt odnosi na pružanje usluga sportsko – rekreativnog turizma ( kayaking, biciklizam, quadovi ).

LAG „ADRION“ se u narednim tjednima okreće pomaganju pri apliciranju na natječaj za Podmjeru 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“ koja se odnosi generacijsku obnovu gospodarstva odnosno preuzimanje postojećih gospodarstava od strane nositelja gospodarstva na osobu mlađu od 40 godina.