LAG ADRION sufinancirao obrazovanje za 4 nova poljoprivrednika

LAG ADRION sufinancirao obrazovanje za 4 nova poljoprivrednika

Temeljem Poziva za osposobljavanje poljoprivrednika po vlastitom odabiru objavljenong na mrežnim stranicama LAG-a “Adrion” dana 10. studenog 2017. g. odabrana su 4 poljoprivrednika kojima je LAG sufinancirao edukacije ukupnog iznosa od preko 12.000,00 kn. Svi odabrani poljoprivrednici su nositelji ili članovi poljoprivrednih gospodarstava registriranih na području LAG-a “Adrion” i odabirom programa osposobljavanja poljoprivrednici će dodatno razvijati svoja gospodarstva stječući nova znanja i vještina.

Obrazovni programi su usmjereni ka razvoju već postojeće poljoprivredne proizvodnje i preradi proizvoda, a s ciljem zadovoljavanja uvjeta za plasman proizvoda u Javne ustanove (vrtiće, škole…). Ovog puta obrazovnim programima omogućit će se certificiranje 2 proizvođača povrća (Ante Lubina i Damir Ljubičić), pčelara (Vedran Vuletić) i maslinara (Matko Kunac). Inače, svi obrazovni programi verificirani su od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

LAG “Adrion” već drugi ciklus za redom sufinancira obrazovne programe za poljoprivrednike (ukupno 8) te ih tako kontinuirano prati i podupire.