LAG ADRION POSJETILI PREDSTAVNICI POLJSKIH LAGOVA

LAG ADRION POSJETILI PREDSTAVNICI POLJSKIH LAGOVA

Nakon što su nas u listopadu posjetili predstavnici LAG-ova iz Iublinske županije isto su učinili i njihovi kolege iz Lubuske županije. Naime, dana 9. travnja u posjet LAG-u „ADRION“ došli su predstavnici 10 poljskih LAG-ova s područja Lubuske županije zajedno s predstavnicima županije koji nadziru njihov rad. Inače, u Poljskoj djeluje 225 LAG-ova, koji kao i hrvatski LAG-ovi podupiru ruralni razvoj, naročito mala poljoprivredna gospodarstva te javni sektor.

Predstavnike poljskih LAG-ova upoznali smo s radom i aktivnostima LAG-a „ADRION“ kao i s područjem koje LAG obuhvaća. Istaknuli smo mogućnost prekogranične suradnje za koju je LAG „ADRION“ osigurao sredstva preko LEADER programa.

Kolege iz Poljske objasnili su nam na koji način oni alociraju sredstva namijenjena ruralnom razvoju a koja su također dobivena preko LEADER programa. Također, istaknuli su želju za suradnjom ali i ponovnim susretom.

Nakon formalnog druženja u općinskoj vijećnici i upoznavanja s međusobnim radom predstavnici LAG-ova su podsjetili ured LAG-a kao i slap Gubavicu.

Za uspomenu na ovaj posjet kolege iz Poljske su nam darovali tradicionalni instrument pokrajine iz koje dolaze a za uzvrat smo im poklonili proizvode OPG-ova s područja LAG-a „ADRION“ čiji rad potičemo.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...