LAG “ADRION” gost na forumu LAG-ova u Vukovarsko-srijemskoj županiji

LAG “ADRION” gost na forumu LAG-ova u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dana 9. ožujka 2018.g. LAG „Adrion“ kao gost sudjelovao je na Forumu Lokalnih akcijskih grupa koji se održao u Vukovarsko – srijemskoj županiji u Lovasu u organizaciji LAG-a „Srijem“, Razvojne agencije Vukovarsko – srijemske županije, Ureda za međunarodnu suradnju TINTL te Općine Lovas. Tema Foruma bila je Značaj i izazovi LAG – ova u lokalnom razvoju.

LAG „Adrion“ predstavljala je Ivanka Ribičić, stručna suradnica te član Upravnog odbora Zoran Babić ispred Braniteljsko socijalno – radne zadruge „Zima“.

Forumu su prisustvovali predstavnici Vukovarsko – srijemske županije, načelnici općina i direktori trgovačkih društava s područja Vukovarsko – srijemske županije, gradonačelnici Umaga i Novigrada, državna tajnica ministarstva poljoprivrede Marija Vuković predstavnici LAG -ova s područja Vukovarsko – srijemske županije te predstavnici gostujućih LAG-ova.

Nakon pozdravnog govora domaćina gospodina Alberta Varge voditelja LAG-a Srijem i predsjednika HMRR prisutnima se obratila načelnica Lovasa Tanje Cirba te pohvalila je rad LAG-ova i istaknula da su LAG-ovi produžena ruka Ministarstva poljoprivrede . Naglasila je problem odlaska mladih i raseljavanja te nadu da će se u idućem programskom razdoblju posvetiti rješavanju tog problema.

Predstavnici gostujućih LAG-ova pobliže su upoznali prisutne s područjem djelovanja svojih LAG – ova te istaknuli želju za međusobnom suradnjom kako LAG –ova tako i poljoprivrednika i ostalih članova LAG-ova.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...