LAG ADRION financirao opremanje Društvenog doma u Bristu

LAG ADRION financirao opremanje Društvenog doma u Bristu

Općina Gradac najjužnija je općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji i ujedno i najjužnija općina koja spada pod obuhvat LAG-a “ADRION”.

Sastoji se od pet naselja, a jedno od tih naselja, točnije naselje Brist posjetili smo u sklopu posjete lokaciji ulaganja.

Općina je na natječaj LAG-a “ADRION” 3.2.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” prijavila projekt opremanja društvenog doma u Bristu. 

Ostvarenom potporom opremljena je multifunkcionalna dvorana, dvije pomoćne prostorije i pozornica. Kupljeno je ozvučenje za dvoranu, nekoliko klima uređaja, sjedalice, projektor, uredi su opremljeni novim laptopima, kopirnim strojem, radnim stolovima, ormarima itd.

Cilj projekta koji je naposljetku i ostvaren, bio je dostupnost kulturnih te društvenih usluga za sve skupine stanovništva. 

Prostorije društvenog doma koriste i udruge s područja naselja Brist i općine Gradac. Opremanjem društvenog doma poboljšala se kvaliteta života te se povećala dostupnost kulturnih sadržaja, a naselje Brist kao i cijela općina dobili su prostor koji je na raspolaganju stanovništvu s područja općine. 

Čestitamo Općini Gradac na uspješno provedenom projektu.