LAG ADRION financirao opremanje dječjeg vrtića u Šestanovcu

LAG ADRION financirao opremanje dječjeg vrtića u Šestanovcu

Općina Šestanovac je na 1. LAG-ovom natječaju za mjeru 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ prijavila projekt opremanja dječjeg vrtića u Šestanovcu.

Vrijednost projekta je 221.618,75 kn  i financiran je u 100% iznosu.

Projekt se odnosi na opremanje dječjeg vrtića, prvenstveno nabavka bijele tehnike, informatičke opreme, namještaja, didaktičkih igračaka te opremanje sustava grijanja i klimatizacije.

Dječji vrtić u naselju Šestanovac je jedan od najvažnijih projekata za ostanak mladih obitelji na području Općine gdje je izražena depopulacija stanovništva. 

Cilj ovog projekta bio je nabavkom nove opreme doprinijeti poboljšanju kvalitete izvedbe vrtićkog i predškolskog programa. Opremanjem dječjeg vrtića u Šestanovcu poboljšala se funkcionalnost prostora u kojem se provodi vrtićki i predškolski program.

Realizacijom projekta „Opremanje dječjeg vrtića u Šestanovcu“ koji je sufinanciran sredstvima dobivenim iz mjere 3.2.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz LRS LAG – a ADRION dječji vrtić u Šestanovcu dobio je novu dimenziju u svom radu.

Naime, dobivenim sredstvima između ostalog nabavljena je modernija kuhinjska i uredska oprema, a djecu su razveselile nove didaktičke igračke za razvoj njihovih kognitivnih i motoričkih sposobnosti.

Ovim projektom 25 djece vrtićke dobi kao i odgojiteljicama te drugom vrtićkom osoblju omogućiti će se kvalitetniji rad i razvoj te poboljšati edukativne i obrazovne mogućnosti.

Ovom mjerom omogućena je realizacija manjih infrastrukturnih projekata koji su od iznimne važnosti za lokalno stanovništvo, a čija bi provedba bila na čekanju zbog „bitnijih“ projekata.- Martin Merčep, načelnik Općine Šestanovac.

Čestitamo općini Šestanovac na uspješno prijavljenom i provedenom projektu koji će potaknuti još i više projekata u budućnosti.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...