LAG “ADRION” financirao izgradnju i opremanje igrališta za male sportove u Cisti Provo

LAG “ADRION” financirao izgradnju i opremanje igrališta za male sportove u Cisti Provo

Proteklog tjedna u sklopu posjete lokaciji ulaganja bili smo u Cisti Provo. Razlog posjete bio je završetak projekta “Igralište za male sportove”

Općina Cista Provo prijavila je projekt na LAG-ov natječaj iz Lokalne razvojne strategije za mjeru 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ te su ostvarili potporu u iznosu od 222.375,00 kuna.

Projekt se odnosio na izgradnju tribina na sportskom igralištu te opremanje svlačionice.

Ostvarena potpora na LAG natječaju omogućila je izvođenje zemljanih, betonskih i zidarskih radova, kao i elektro radova te opremanje svlačionica s tuševima te wc-ima namijenjenih korisnicima igrališta.

Odobrenim projektom ostvario se cilj modernizacije društvene infrastrukture na području Ciste Provo, poboljšanje životnih uvjeta svih stanovnika u općini. Nove svlačionice i unaprijeđeno igralište doprinose atraktivnosti naselja i potencijalu za održavanje sportskih aktivnosti i događanja.

Opremljeno igralište dodatan je sadržaj i za turiste koji borave na području općine čime se povećava turistički sadržaj i kvaliteta ponude.

U blizini igrališta nalaze se škola i vrtić s velikim brojem djece koja će sada moći bezbrižno uživati u igri na obližnjem igralištu.

Čestitamo Općini Cista Provo na uspješno provedenom projektu koji će doprinijeti kvaliteti života i razvoju na području cijele općine.