JUBILARNA 5. g. “OKUSI HRVATSKU” JOŠ ZABAVNIJA I BOGATIJA DOMAĆIM PROIZVODIMA

JUBILARNA 5. g. “OKUSI HRVATSKU” JOŠ ZABAVNIJA I BOGATIJA DOMAĆIM PROIZVODIMA

Petu godinu zaredom, 23. i 24. lipnja 2017. g. održan je prvi dio Sajma „OKUSI HRVATSKU“ u organizaciji Općine Baška Voda i Lokalne akcijske grupe „Adrion“. Sajam se i ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva turizma koje je prepoznalo važnost ove manifestacije. Manifestaciju već tradicionalno podupire i Splitsko – dalmatinska županija, pa je tako otvaranju uz tajnicu – voditeljicu LAG-a „Adrion“ i saborsku zastupnicu Dragicu Roščić, državnog tajnika Ministarstva turizma i izaslanika premijera Franu Matušića, načelnika Baške Vode Joska Roščića nazočio i Ađelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu SDŽ. Sajam su otvorili tajnica – voditeljica LAG-a „Adrion“ i saborska zastupnica Dragica Roščić te državni tajnik Ministarstva turizma i izaslanik premijera Frano Matušić. Ove godine na prvom dijelu sajma kojem je cilj promocija domaće proizvodnje te stvaranje turističkog proizvoda visoke dodane vrijednosti izlagalo je više od 70 izlagača s područja cijele Hrvatske te BiH na 500 metara rive u Baškoj Vodi.

Poseban gost ovogodišnjeg sajma bio je Grad Vukovar koji se predstavio sa tradicionalnim zlatnim vezom, medom i medenjacima, a Općina Lovas kao prijatelj Općine Baška Voda je predstavila svoja vina. Na 70 –tak štandova izlagalo se od domaćih prehrambenih proizvoda kao što su soparnik OPG-a Željković, med, riba, bučino i maslinovo ulje, pršut, sir i mliječni proizvodi OPG-a Svagušavina Franić, Sušić, Pilač, Gašpar, do ručno rađenih suvenira, didaktičkih igračaka Braniteljske zadruge „Zima“, svijeća, prirodne kozmetike Hildegard, sapuna, itd.

Za zabavni dio programa dva dana trajanja sajma, pobrinuli su se Općinska limena glazba Baška Voda, Gojak band, klapa Basca te Profee band, koji su pjesmom ovu manifestaciju učinili još zabavnijom, pogotovo turistima.

Voditeljica LAG- a i saborska zastupnica Dragica Roščić  istakla je da je sajam „OKUSI HRVATSKU“ važan iskorak u turizmu te je naglasila da je proizvođačima kojih je svake godine sve više izlaganje potpuno besplatno i to usred sezone što im smanjuje troškove izlaganja. Svake godine sve više raste interes za sajam, što je dokaz kvalitete ove manifestacije. Frano Matušić, državni tajnik Ministarstva turizma te izaslanik premijera kazao je:  „Pet godina sajma Okusi Hrvatsku značajno je za Bašku Vodu ali i šire budući da okuplja proizvođače autohtonih proizvoda, a vidimo da ih je svake godine sve više. Ove godine prisutno je 100-tinjak izlagača i mislim da je to vrlo impresivno jer dobrim dijelom smo već zakoračili u ljetnu turističku sezonu, te vjerujem da je ovo iskorak u smislu kvalitete ponude same destinacije“.

Drugi dio sajma održat će se 25. i 26. kolovoza 2017. g. te Vas ovim putem pozivamo da ponovo uživate u domaćim delicijama i dobroj zabavi.