Još sredstava za male poljoprivrednike zahvaljujući LAG-u ADRION!

Još sredstava za male poljoprivrednike zahvaljujući LAG-u ADRION!

U proteklom razdoblju stigla je još jedna Odluka o dodjeli sredstava za projekt koji je pripremljen u uredu LAG-a.

Radi se o OPG-u nositeljice Ivane Jurčević (34 g.) iz Aržana.

Ivana Jurčević po struci je industrijski krojač. Obzirom da u svojoj struci nije pronalazila posao, zajedno sa svojim mužem osniva OPG. Kao mladi poljoprivrednici stječu iskustvo od 2008., od kada se bave proizvodnjom i prodajom janjećeg mesa. Obzirom da Aržano obiluje velikim pašnjacima, bogato je vodom investicija se je pokazala dobrom odlukom. OPG Jurčević Ivana prepoznatljiv je po proizvodnji kvalitetnog mesa za kojim raste potražnja. Zbog blizine granice osim domaće potražnje, nerijetka je potražnja za izvozom. Za proizvodima OPG-a Ivana Jurčević sve više raste i potražnja ugostitelja sa turističkih mjesta u blizini – Makarske i Omiške rivijere.

Sredstva od 113. 830, 50 kn iz Podmjere 6. 3. uložiti će se divrsifikaciju i povećanje proizvodnje. Osim janećeg mesa, OPG će kupiti krave te proizvoditi teleće meso. Mlijeko od novih grla koristilo će se prodaju ugostiteljima koji već sada izražavaju interes za istim. Također, ovim sredstvima će se proširiti i stado ovaca. Također, OPG Ivana Jurčević proizvodi ječam i krumpir, te će dio sredstava uložiti u mehanizaciju.
Obzirom da OPG proizvodi i samostalno hranu za stoku smanjuje se trošak proizvodnje mesa, ali i kvaliteta samog proizvoda.

Kontakt OPG Ivana Jurčević: 099 741 6 155