Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.

lag-adrion.hr

Vino i adrenalin – LEDINJI POD

Vino i adrenalin – LEDINJI POD

Da tradicija i kvaliteta vode do uspjeha dokazao je gospodin Matković koji se već punih 20 godina bavi vinarstvom u malom mjestu Grubine nedaleko od Imotskog.

U svojoj vinariji, poznatoj pod nazivom LEDINJI POD, uspješno proizvodi vino od tradicionalnih sorti. Riječ je o sortama karakterističnima za Imotsko vinogorje među kojima je svakako najpoznatija kujundžuša. Osim vina, bavi se i proizvodnjom različitih vrsta rakija i likera. U sklopu vinarije nalazi se kušaonica u kojoj gosti mogu kušati vino i likere, ali i domaće proizvode poput pršuta, sira te ostalih delicija koje nabavlja od lokalnih OPG – ova.

Dio sredstava uloženih u vinariju i kušaonicu financiran je iz Vinske omotnice – ulaganje u vinarije i marketing vina. Pomoć pri apliciranju na ovaj program pružena je i od strane LAG – a ADRION.

S obzirom na procvat turizma u Imotskoj krajini te sve veći broj posjetitelja na poljoprivrednom gospodarstvu gospodin Matković je odlučio obogatiti svoju ponudu. Sredstvima dobivenim iz mjere 6.2.1. Potpora razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima u iznosu od 372.000,00 knplanira nabavku kanua, bicikla, quadova i kombi vozila za prijevoz gostiju koji dolaze u posjet poljoprivrednom gospodarstvu.

„Ideja ovog projekta je da gosti koji dolaze u posjet osim što kušaju vino, obiđu vinograde, a mogu i povezati loze.“ Kroz šalu nam je rekao gospodin Matković te dodao „Osim vinograda, gosti će imati priliku obići Imotsko polje, ploviti rijekom Vrljikom te vidjeti poznata Imotska jezera. „

Da ovaj projekt ima pozitivan utjecaj i na prirodu kraja koji se obilazi govori činjenica da sva oprema koja se nabavlja u projektu ne šteti okolišu jer ne koristi nikakvu dodatnu energiju za pogon ili je količina energije koju koristi neznatna, dok je kombi vozilo EURO 5 norme.

Osim što će očuvati radna mjesta, također će i dodatno zaposliti jednu osobu s invaliditetom na novootvoreno radno mjesto.

„Ovo su sjajne prilike za domaće proizvođače i male poduzetnike. LAG ADRION mi je uvelike pomogao pri apliciranju na natječaje. Bez vas se sigurno ne bi prijavio na toliko natječaja, a i rado sudjelujem na sajmu Okusi Hrvatsku koji promovira domaće proizvode. Svaka prilika za nas je odlična prilika da zajedničkim snagama podižemo kvalitetu vlastitih proizvoda i usluga, ali i da se zajednički promoviramo i rastemo.“ Zaključio je za kraj gospodin Matković

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...