Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.

lag-adrion.hr

Proložac – kuća za odmor obitelji Brnas

Proložac – kuća za odmor obitelji Brnas

Nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva je pedesetjednogodišnji Dobroslav Brnas iz Prološca. OPG Brnas djeluje dugi niz godina, a bavi se bavi uzgojem jezgričastog voća (jabuka, kruška), koštuničavog voća (šljiva, breskva, marelica, trešnja, višnja), lupinastog voća, šipaka, krumpira te grožđa za kategoriju ”ostala vina”.

Poljoprivredom prije svega zadovoljava vlastite potrebe svoje obitelji. Zbog šteta od leda nema redovan plasman i kako kaže: „nije se moguće osloniti samo na poljoprivredu i zbog toga sam odlučio pokrenuti nepoljoprivrednu djelatnost“.

Gospodin Brnas sredstvima koja su mu dodijeljena iz Podmjere 6.2. Potpora razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima u visini od 372.000,00 kn namjerava dovršiti projekt izgradnje i uređenja kuće koja je sada u ”rou bau” fazi.

Brnas planira ugradnju solarnog sustava, krovne i zidne izolacije i visokokvalitetnih otvora što bi imalo pozitivan utjecaj na okoliš te bi došlo do smanjenja količine utrošene energije i gubitaka energije koja se koristi za grijanje, odnosno hlađenje boravišnog prostora. Također, planira gradnju vanjskog bazena u sklopu ruralne kuće za odmor.

Treba naglasiti da se nedaleko od ruralne kuće za odmor nalazi netaknuta priroda i prirodne ljepote među kojima se ističe rijeka Vrljika te jezera Zeleno i Lokvičko uz čiju blizinu se može ugodno prošetati i opustiti. Vjerujemo da će gosti u tome uživati, ali i zasladiti se voćem iz uzgoja ovog OPG-a.

Također, Dobroslav se pohvalio kako većinu radova radi sam i uz pomoć sinova. Planirani završetak je do kraja 2021. godine, a ovim projektom zaposlit će svoju suprugu na radzoblje od 5 godina.

Ovom prilikom želio bih se zahvaliti Uredu LAG – a ADRION na pomoći pri apliciranju i neizmjernoj podršci koju su mi pružili. zaključio je za kraj gospodin Brnas

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...