PRIPREMLJEN I PRIJAVLJEN PROJEKT IZGRADNJE VATROGASNOG DOMA U DUGOM RATU VRIJEDNOSTI 9 MILJUNA KUNA

PRIPREMLJEN I PRIJAVLJEN PROJEKT IZGRADNJE VATROGASNOG DOMA U DUGOM RATU VRIJEDNOSTI 9 MILJUNA KUNA

Dana 02. kolovoza 2018. g. ujedno i prvog dana prijava na Podmjeru 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ prijavljen je projekt za izgradnju novog vatrogasnog doma u Općini Dugi Rat.

Novim projektom dosadašnji derutni prostor u kojem je trenutno smješten DVD Dalmacija Dugi Rat zamijeniti će se novom multifunkcionalnom zgradom.

Investicija je vrijedna 9.120.000,00 kn (s PDV – om). Ovom prijavom očekuje se financiranje od 80% ukupne vrijednosti iz Europskog fonda za ruralni razvoj dok će ostatak vrijednosti biti financiran iz proračuna Općine Dugi Rat.

Na prijavi ovog projekta radio je ured LAG – a “ADRION” u suradnji sa stručnim službama Općine Dugi Rat.

Zajedničkom suradnjom i besplatnom prijavom omogućena je ušteda obzirom da je projekt približne vrijednosti kao i maksimalna visina vrijednosti projekta ograničena natječajem. Prema podacima članova DVD-a besplatnom prijavom je omogućen iznos vrijednosti cijele opreme za klimatizaciju planiranog vatrogasnog doma.