Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.

lag-adrion.hr

Organiziran jednodnevni izlet u Zadar u sklopu projekta – Zaželi

Organiziran jednodnevni izlet u Zadar u sklopu projekta – Zaželi

Dana 05. listopada 2019. godine, organiziran je jednodnevni izlet u Zadar u sklopu projekta „Zaželi posao na području Grada Omiša“, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. ukupne vrijednosti 4.957.643,59 kn, dok je udio bespovratnih sredstava 100%.

Jednodnevni izlet u Zadar organizirao je nositelj projekta Grad Omiš, a uz ostale projektne partnere, sudjelovala je i Lokalna akcijska grupa „Adrion“.

Izlet je započeo okupljanjem gore navedenih sudionika, zaposlenih djelatnica i krajnjih korisnika u 07:30 sati u Omišu.

Po dolasku u Zadar u 11:00 sati, odlazi se na najavljeni grupni posjet i razgledavanje Muzeja antičkog stakla, koji sadrži zbirku od preko pet tisuća različitih staklenih predmeta iz doba antike, odnosno iz razdoblja od I. stoljeća prije Krista do V. stoljeća poslije Krista.

Izletničku grupu dočekao je stručni predavač muzeja, koji ih je proveo kroz muzej pri čemu je kroz kratka predavanja prisutne upoznao s povijesnim razvojem i nastankom stakla. Također, uz mnogobrojne izložene artefakte iz antičkog doba, posjetitelji su vidjeli i upoznali se s izradom i dobivanjem replika predmeta iz antičkog doba. U posebno odvojenoj komori, odnosno staklarskoj radionici, staklarski puhač, metodom ručnog puhanja predstavio je izrađivanje replika antičkog stakla. Od artefakata izloženih u muzeju koji datiraju iz doba Rimskog Carstva, posjetitelji su mogli vidjeti predmete kao što su bočice za parfeme, prvi medicinski i krojački pribor, kozmetički pribor koji su koristile žene rimskog doba, ukrasne dekoracije, urne u koje se odlagao pepeo pokojnih i još mnoštvo artefakata iz drevnog antičkog doba.

Nakon posjeta muzeju, organiziran je prigodni ručak uz zajedničko druženje. Nakon ručka, sudionici su imali slobodno vrijeme kroz koje se moglo razgledati „Morske orgulje i „Pozdrav Suncu“. Protekom slobodnog vremena, svi sudionici su se sastali na dogovorenom mjestu polaska iz Zadra za predviđeni povratak u Omiš.

Ručak – zajedničko druženje svih sudionika projekta „Zaželi posao na području Grada Omiša“
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...