Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.

lag-adrion.hr

OPG Stipe Leko

OPG Stipe Leko

Uspijevaju li masline ispod obronaka Crvenog jezera, daleko od mora? Odgovor na ovo pitanje dao nam je gospodin Stipe Leko koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu ima zasađeno 80 mladih maslina. Osim maslinarstva OPG Leko ima i nasade smilja te vinove loze, a također je i registrirani proizvođač rakije i vina.

Obzirom da se gospodin Leko bavi turizmom i izvan svog OPG – a, svoje proizvode nudi gostima, a kušat ih se može i u sklopu konobe na poljoprivrednom gospodarstvu. U budućnosti planira izgradnju kušaonice maslinova ulja u masliniku koji se nalazi u neposrednoj blizini ruralne kuće za odmor.

Sredstvima koja su mu dodijeljena iz Podmjere 6.2. Potpora razvoju nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima u visini od 372.000,00 kn namjerava dovršiti ulaganje u kuću za odmor koje je započeto vlastitim sredstvima. Na kući za odmor korisnik namjerava ugraditi solarni sustav za grijanje vode i smanjenje potrošnje električne energije kojim bi se do 75 % toplinske energije uzimalo iz okoline. Također, namjerava ugraditi visokokvalitetne plastične zatvore što bi u konačnosti rezultiralo pozitivnim utjecajem na okoliš. Osim ovih aktivnosti korisnik planira izvoditi i ostale građevinske radove, kao i opremiti kuću za odmor.

Prednost ovog područja je u tome što turisti mogu uživati u miru, daleko od ljetnih gužvi, u ljepotama Imotske krajine a ipak su nadomak obali i lijepim plažama što potvrđuje i konstantan porast broja noćenja u Imotskoj krajini.

Gospodin Leko nam se pohvalio da mu u ovom projektu veliku podršku pruža njegova obitelj te će na njemu zaposliti svoju suprugu koja je trenutno nezaposlena, a veći dio svog vremena provodi radeći na OPG – u.

Kako nam je gospodin Leko rekao u razgovoru od velike pomoći mu je bio i ured LAG – a ADRION koji je nesebično pomogao pri prijavi ali i za vrijeme obrade projekta pri odgovorima na Zahtjev za potporu i savjetima vezanim za poslovanje te zakonskim obvezama!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...