Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.

lag-adrion.hr

OPG RUDEŽ – Eko proizvođač proširuje svoje poslovanje na turizam

OPG RUDEŽ – Eko proizvođač proširuje svoje poslovanje na turizam

Mario Rudež iz Vinjana Donjih nositelj je OPG-a već 10 godina, a na istome je zaposlen od 2014. godine. Po struci je strojarski tehničar, kratko je radio u tehničkoj školi, a jedno vrijeme je radio kao obrtnik.

OPG se prvenstveno bavi vinogradarstvom te uzgojem aromatičnog bilja, registriran je za proizvodnju grožđa i vina, a za razvoj poljoprivrede već je koristio sredstva u iznosu od 111.600,00 kn iz mjere 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Također, Mario je registrirani ekološki proizvođač smilja.

Sredstvima dodijeljenim iz mjere 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” u iznosu od 372.000,00 kn OPG Mario Rudež planira adaptirati već postojeću staru kamenu kuću u ruralnu kuću za odmor. Ruralna kuća za odmor imala bi 8 ležaja.

Mario će na ruralnoj kući za odmor izgraditi solarni sustav za grijanje i hlađenje čime će doći do uštede električne energije i time ostvariti pozitivan učinak na okoliš, a znamo da „Sunce“ još uvijek ne šalje račun za grijanje ili toplu vodu.

Nedaleko zaseoka nalazi se Srednjovjekovno groblje Rudežove kuće koje je pod zaštitom Ministarstva kulture kao zaštićeno kulturno dobro. Na lokalitetu je skupina od 22 stećka koja datiraju iz 15. stoljeća što dodatno obogaćuje turističku i kulturološku ponudu ovog mjesta.

Projektom će biti završen do 2021. godine kada planira zaposliti još nekoga na novouspostavljenoj djelatnosti.

Htio bi naglasiti da bez pomoći ureda LAG-a ADRION ovaj projekt ne bi zaživio te im se ovim putem zahvaljujem“, rekao nam je Mario. 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...