Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.

lag-adrion.hr

OPG Ćorić širi svoju ponudu

OPG Ćorić širi svoju ponudu

Višegodišnje bavljenje poljoprivredom 2014. godine obitelj Ćorić je odlučila podignuti na višu razinu, odnosno otvoriti obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Sjedište OPG – a Luka Ćorić je u Općini Proložac, zaseok Lug, a nositelj je gospodin Luka Ćorić koji je završio Rudarsko – geološko – naftni fakultet u Zagrebu. OPG je svoju djelatnost bazirao na ekološkom uzgoju proizvoda kao i proizvodnji domaćeg vina i rakije.

Iz mjere 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”  korisniku su dodijeljena sredstva u iznosu od 372.000,00 kn. Navedeni iznos korisnik planira uložiti u građevinske radove i opremanje objekta kako bi ga stavio u funkciju ruralnu kuću za odmor. Opremanje objekta, uključuje namještanje i opremanje 3 sobe za spavanje s pripadajućim kupaonicama, kuhinju, blagovaonu i dnevni boravak koje je nužno za uspješnu realizaciju i implementaciju projekta.

Gospodin Ćorić je pri samoj izgradnji objekta odlučio staviti naglasak na ekološki prihvatljive materijale, na štedljive žarulje i uređaje sa A+++ energetskim razredom koji imaju značajnu uštedu energije i u usporedbi s drugima pozitivniji utjecaj na okoliš. Cilj obitelji Ćorić je izgraditi ruralnu kuću za odmor koja će biti funkcionalna, tradicionalnog izgleda te u potpunosti u skladu s prirodom i okolišem koji ju okružuje.

Pokretanjem nove nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, odnosno izgradnjom i stavljanjem u funkciju ruralne kuće za odmor otvorit će novo radno mjesto. Gospodin Ćorić će zaposliti suprugu Ivanku koja je po struci ekonomist. Gospođa Ivanka bilježi preko 17 godina rada u struci te joj fali 5 godina do mirovine koju će ostvariti zahvaljujući zaposlenju na OPG – u Luka Ćorić.

Obitelj Ćorić sve svoje slobodno vrijeme posvećuje radu na gospodarstvu, a u planu imaju promovirati domaće u potpunosti ekološki uzgojene proizvode i na taj način unaprijediti turističku ponudu. Gostima će uz kvalitetan smještaj ponuditi i domaću hranu, rad u vrtu, branje voća i povrća, upoznati ih sa proizvodnim procesom vina i degustacijom istog.

Općina Proložac obiluje prirodnim, kulturno-povijesnim i tradicijskim resursima i ima velik potencijal za razvoj selektivnih oblika turizma zasnovanih na održivom korištenju tradicijske osnove. Razvoj ruralnog turizma značajno bi utjecao na poboljšanje životnih i ekonomskih uvjeta, kao i na dugoročno smanjenje nezaposlenosti na tom području.

Prvenstveno bi se htio zahvaliti uredu LAG – a „ADRION“ koji mi je pomogao pri prijavi na ovu mjeru i bez čije podrške ne bih uspio realizirati ovaj obiteljski projekt.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...