Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.

lag-adrion.hr

OPG Božinović stvara kvalitetnu turističku ponudu

OPG Božinović stvara kvalitetnu turističku ponudu

Obiteljskog poljoprivredno gospodarstvo Ante Božinović postoji već dugih 15 godina i uspješno se bavi proizvodnjom povrća i sjemenskog krumpira, a u prošlosti su uzgajali junice za tov i krave za mliječnu proizvodnju. Međutim, kako kaže gospodin Ante- „Vremena se mijenjaju, a razvojem turizma i sa sjevera Biokova stvorili su se preduvjeti za turističku ponudu te smo u postupku širenja djelatnosti kako bi stvorili kvalitetnu turističku ponudu.

Sredstvima dodijeljenim iz mjere 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” u iznosu od 372.000,00 kn OPG Božinović namjerava dovršiti već započetu izgradnju kuće koju je financirao iz vlastitih sredstava. Unutrašnjim uređenjem, ugradnjom solarnog sustava za grijanje vode i ishođenjem uporabne dozvole namjerava ruralnu kuću za odmor staviti u funkciju već dogodine.

Pokretanjem nove nepoljoprivredne djelatnosti na OPG –u nadamo se da ćemo uspjeti zadovoljiti sve veću potražnju za dodatnim smještajem u Imotskoj krajini i gostima pružiti priliku da što bolje upoznaju ovaj kraj i kušaju naše domaće i autohtone proizvode. Samim time rasti će i promidžba ovog još uvijek turistima neotkrivenog dijela Dalmacije što će pridonijeti razvoju ruralnog turizma ali i cjelokupnom razvoju Imotske krajine.

Supruga Ana nikad nije bila zaposlena, već je bila član obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. Zajedničkim prihodima gospodarstva smo prehranjivali djecu. Završetkom projekta namjeravam ju zaposliti kao nositeljicu diversificirane djelatnosti u sklopu OPG – a na razdoblje od  najmanje 5 godina.

Ovim putem želio bih se zahvaliti Uredu LAG – a „ADRION“ na pruženoj pomoći prilikom prijave i poručio bih da nastave u tom smjeru dalje pomagati i drugim ljudima.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...