Održan prvi dio 7. sajma Okusi Hrvatsku

Održan prvi dio 7. sajma Okusi Hrvatsku

U petak i subotu, 21. i 22. lipnja 2019. g.  na rivi u Baškoj Vodi održan je 7. po redu sajam “Okusi Hrvatsku” u organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a “ADRION”.

Sajam se i ove godine održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva turizma.

Sajam su zajedno otvorili izaslanik predsjednika vlade Republike Hrvatske i državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina te predsjednica LAG – a ADRION i saborska zastupnica Dragica Vranješ.

Na više od 60 štandova preko 80 proizvođača iz cijele Hrvatske samostalno ili kroz zadruge i potporne organizacije prezentirali su raznovrsne proizvode na više od 150 metara izložbenog prostora. U ponudi su se tako našli suhomesnati proizvodi, sirevi, vina i rakije, poljički soparnik, tradicionalne slastice, prirodna kozmetika, med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, rukotvorine od drveta i kamena te još mnogo toga. Proizvođači na sajmu ponosili su se oznakama kvalitete ekološkog, geografski zaštićenog i hrvatskog proizvoda, ali i kvalitetom prepoznatom od kupaca.

Posebni gosti među izlagačima ovogodišnjeg sajma bili su predstavnici iz LAG-a “BARANJA” i Općine Posušje. 

Za zabavni dio programa pobrinuli su se Općinska limena glazba Baška Voda, klapa Srdele, grupa Pink Panther te Roso band.

Netom prije sajam održala se i radionica Hrvatske mreže za ruralni razvoj i LAG – a ADRION „Glas ruralne Hrvatske“ koja je sufinancirana sredstvima Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Na radionici su se između ostalog predstavljeni primjeri dobre prakse s područja LAG – a ADRION.

Sajam „Okusi Hrvatsku“ svake godine privuče sve veći broj kako izlagača tako i posjetitelja. Posebnost ovog sajma je u tom što je izlaganje besplatno za sve izlagače, a za goste sajma osiguran je i besplatni smještaj.

Završni, drugi dio sajma održat će se 23. i 24. kolovoza 2019. g.