Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.

lag-adrion.hr

Naš bor je pun učeničkih ukrasa – 5. Sajam školskih zadruga – Božićni sajam

Naš bor je pun učeničkih ukrasa – 5. Sajam školskih zadruga – Božićni sajam

Sajmovi školskih zadruga u organizaciji Lokalne akcijske grupe „ADRION“ za Božić i Uskrs postaju tradicija. Tako je 17. prosinca 2019. godine održan 5. sajam školskih zadruga koji se održava u sklopu tradicionalnog sajma u Zadvarju. Kao i svaki put do sada, kreativnost, poduzetnički duh i veselje obilježili su i ovaj, peti po redu Sajam školskih zadruga.

Na sajmu je sudjelovalo 8 učeničkih zadruga (u daljnjem tekstu: UZ) s područja LAG-a „ADRION“, a to su: UZ „ŠKATULA“ iz OŠ Gradac, UZ „ŠKRINJICA“ iz OŠ Tučepi, UZ „GORICA“ iz OŠ Bariše Granića Meštra Baška Voda, UZ „VRISAK“ iz OŠ Ivana Gorana Kovačića Cista Velika, UZ „RAŠELJKICA“ iz OŠ dr. Franje Tuđmana Brela, UZ LAVANDA I RUŽMARIN iz OŠ Jesenice Dugi Rat,  UZ „RAŽ“ iz OŠ Josip Jovića Aržano te učenička zadruga iz OŠ don Mihovila Pavlinovića Podgora.

„U ovo blagdansko vrijeme pozivamo sve ukoliko su u mogućnosti da se prilikom kupovine odluče za ukras koji potiče razvoj učeničke kreativnosti, da blagdanska hrana bude od domaćih proizvođača, da pokloni imaju i humanu svrhu!“ – Dragica Vranješ, predsjednica LAG-a „Adrion“.

Učenici su stigli s pregršt proizvoda među kojima su se našli božićni ukrasi, anđeli, nakit i brojni drugi prirodni proizvodi poput maslinovog ulja, voštanih svijeća itd. Uz dobru volju, osnovnoškolci su i ove godine ukrasili bor po svom ukusu u uredu LAG-a „ADRION“ ukrasima koje smo kupili od njih.

Vrućim čajem i keksima, najboljim prodajnim mjestima i LAG-ovim štandovima na tradicionalnom sajmu utorkom u Zadvarju te organizacijom prijevoza je LAG „ADRION“ mališanima olakšao prodaju. Sajam učeničkih zadruga ponovno nas očekuje za Uskrs.

Galerija fotografija:

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...