NA PODMJERU 7.4. PRIJAVLJEN JOŠ JEDAN VATROGASNI DOM NA PODRUČJU LAG–A ADRION

NA PODMJERU 7.4. PRIJAVLJEN JOŠ JEDAN VATROGASNI DOM NA PODRUČJU LAG–A ADRION

U sklopu natječaja za Podmjeru 7.4. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u suradnji općine Zadvarje (nositelja), općine Šestanovac (partnera) i LAG-a „ADRION“ dana 13. rujna 2018. g. pripremljen je i prijavljen projekt izgradnje i opremanja zajedničkog vatrogasnog doma Zadvarje.

Projekt je vrijedan 10.200.000,00 kuna. Ukoliko prijava bude odobrena Europski fond za ruralni razvoj će sufinancirati 90 % ukupne vrijednosti projekta.

Novi je to projekt kojim bi se dosadašnji derutni prostor, u kojem je trenutno smješten DVD Zadvarje, zamijenio novom multifunkcionalnom zgradom koja bi bila smještena u Gospodarskoj zoni u Zadvarju.

Napominjemo da je ovo još jedan u nizu projekata koji su besplatno pripremljeni i prijavljeni od strane LAG – a “ADRION” u suradnji s prijaviteljima. Nadamo se da će se za sve prijavljene projekte osigurati sredstva iz Europskog fonda za ruralni razvoj te tako doprinijeti njihovoj realizaciji.