Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.

lag-adrion.hr

Na dvije godine zaposleno trideset žena na području Grada Omiša – Zaželi

Na dvije godine zaposleno trideset žena na području Grada Omiša – Zaželi

Žene srednje životne dobi, s naglaskom na starije od pedeset godina, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, ubrajaju se u skupinu ranjivih i teže zapošljivih osoba te su kao takve već duži niz godina prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Navedene su zaposlene kroz projekt „Zaželi posao na području Grada Omiša“, čiji je nositelj Grad Omiš a LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „ADRION“- partner. I to sve, koje su se javile tijekom dva kruga raspisanih natječaja.

Obzirom na to da se projekt „Zaželi posao na području grada Omiša“ intenzivno provodi već pola godine, dana 08. srpnja 2019. godine u velikoj dvorani hotela „Plaža“ u Omišu, održana je početna konferencija u okviru predmetnog projekta.

Konferenciju u organizaciji Grada Omiša otvorila je voditeljica projekta Katarina Pupačić uz pozdravne riječi i izlaganje o projektu „Zaželi posao na području grada Omiša“, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. ukupne vrijednosti projekta 4.957.643,59 kn, dok je udio bespovratnih sredstava 100%.

Trideset zaposlenih žena na području Grada Omiša obavljat će svakodnevnu brigu o životnim aktivnostima u kućanstvima čak stotinu i dvadeset starijih, nemoćnih i potrebitih osoba tj. krajnjih korisnika i to  kroz uslugu pomoći u kući. Projektom su obuhvaćena gotova sva naselja u sastavu Grada Omiša, odnosno sva u kojima je bilo potrebe za ovakvom vrstom pomoći: Blato na Cetini, Borak, Čišla, Donji Dolac, Gornji Dolac, Dubrava, Gata, Kostanje, Kučiće, Marušići, Mimice, Nova Sela, Omiš, Ostrvica, Podgrađe, Putišići, Srijane, Trnbusi, Tugare, Zakučac i Zvečanje.

Uz trideset zaposlenih žena na period od dvadeset i četiri mjeseca, zaposlene su još dvije žene za administrativnu provedbu projekta i to preko projektnih partnera, gdje je preko institucionalnog projektnog partnera LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „ADRION“zaposlena Ivana Tadić.

Na samoj konferenciji je prisutnim zaposlenim djelatnicama uručena radna odjeća i obuća a krajnjim korisnicima i svim ostalim uzvanicima podijeljeni su prigodni promidžbeni materijali.

Predsjednica LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „ADRION“, Dragica Vranješ

Naša predsjednica Dragica Vranješ pohvalila je suradnju s predstavnicima Grada i s voditeljicom Katarinom Pupačić te dodala: „Osim ovog projekta zajednički do kraja godine Gradu Omišu planiramo dodijeliti i sredstva za manju infrastrukturu kao što su dječja igrališta, zelene površine i slično u iznosu oko 200 tisuća kuna, a koja smo iako smo tek udruga zajednički osigurali za svih naših 19 općina i gradova“.

Smatramo vrijednim izdvojiti i izjavu same djelatnice zaposlene u okviru projekta, gđe Maje Grubišić, koja je navela sljedeće: „Postignuto je obostrano zadovoljstvo između nas kao djelatnika i krajnjih korisnika. Veličanstveno je koliko je malo zapravo potrebno da bi se pridonijelo nečemu velikome a to je međusobni osjećaj zadovoljstva, korisnosti, sreće, pripadnosti i na kraju same socijalizacije. Korisnici nas često zagrle, pusti se i koja suza. Ovaj posao je predivan.“

Uzvanicima se obratio gradonačelnik Grada Omiša, Ivo Tomasović: „Za mene je kao predstavnika Grada i sam Grad Omiš ovo najvažniji projekt! Ovaj projekt možda nije vidljiv kada prolazite našim ulicama, ali onima koji su korisnici jako puno znači, a ženama koje su zaposlene na njemu dao je osjećaj vrijednosti i uključio ih je snažnije u zajednicu.“ – naglasio je!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...