Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.

lag-adrion.hr

LAG ADRION – financiranje male infrastrukture u našim općinama i gradovima – rezultati

LAG ADRION – financiranje male infrastrukture u našim općinama i gradovima – rezultati

Lokalna akcijska grupa „ADRION“ je dana 15. siječnja 2019. godine objavila drugi po redu LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG – a „ADRION“ za tip operacije 3.2.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Upravni odbor LAG – a ADRION je dana 03. rujna 2019. g. na svojoj 38. sjednici donio Odluke o odabiru za 7 projekata. Nositelji odabranih projekata su: Općina Cista provo, Općina Podbablje, Općina Dugi Rat, Općina Runovići, Općina Šestanovac, Općina Gradac te Grad Vrgorac. Dodijeljeni iznos potpore se kretao od 208.348,63 kn do 222.375,00 kn (što je ujedno i maksimalan iznos financiranja po promatranom natječaju) po projektu što ukupno čini 1.541.834,13 kn dodijeljenih sredstava potpore.

Dobivenim sredstvima nositelji projekta će graditi i opremati dječje igralište u Drumu/Podbablje, urediti i opremiti Društveni dom u Runovićima, rekonstruirati i opremiti postojeće dječje igralište u Drveniku/Gradac i igralište za male sportove u Cisti Provo, opremiti i rekonstruirati kuhinju dječjeg vrtića Pčelica u Vrgorcu, opremiti dječji vrtić u Šestanovcu te rekonstruirati i opremiti zgradu nogometnog kluba Orkan u Dugom Ratu.

“Drago nam je da u svakoj općini ili gradu koji pokrivamo možemo osigurati financiranje male infrastrukture – igrališta, opremanja dvorana, vrtića, vatrogasnih domova i slično. Uz financiranje većeg broja malih poljoprivrednika s preko 3,1 mil. kuna u ovoj godini kao organizacija civilnog društva dajemo snažan doprinos razvoju, naročito kada lokalni projekti nisu prepoznati na nacionalnoj razini.  Put ka osiguravanju tih sredstava zahtijevao je puno truda i suradnje svih općina, gradova te stanovnika ovog kraja koji se je isplatio.”  – riječi su Dragice Vranješ, predsjednica LAG-a “ADRION”.

LAG „ADRION“ je osigurao još sredstava za ovakve projekte te se veselimo budućim suradnjama. Kroz svaki tjedan u budućem razdoblju predstavit ćemo sve projekte pojedinačno kako bi Vas motivirali u pripremi vlastitih projekata i prijava.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...