Razvoj jugoistočnog dijela Splitsko-dalmatinske županije.
Povezivanjem do jednake kvalitete života u svim dijelovima.
Udruga građana, poduzetnika, gradova i općina.

lag-adrion.hr

Kroz projekt “Zaželi posao na području Grada Omiša” osigurane kućanske i higijenske potrepštine za 120 kućanstava

Kroz projekt “Zaželi posao na području Grada Omiša” osigurane kućanske i higijenske potrepštine za 120 kućanstava

U sklopu projekta punog naziva „Zaželi posao na području Grada Omiša“ u proteklom razdoblju organizirana je nabava i isporuka paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština korisnicima. Vrijednost pojedinog paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština koji je isporučen kućanstvima krajnjih korisnika iznosio je 200,00 KN, dok je sadržaj pojedinog seta predmetnog paketa sadržavao: proizvode za strojno pranje rublja, proizvode za čišćenje, proizvode i spužvice za pranje posuđa, toaletni papir, papirnate ručnike, tekući sapun, rukavice i vrećice za smeće. Grad Omiš kao nositelj projekta, na čelu s voditeljicom Katarinom Pupačić, izvršio je uredno sve zahtjeve koje pred njih postavljaju pravila javne nabave, a ujedno i osigurao privremeno skladište za tu količinu robe.

„Kolika je specifičnost obalnog grada Omiša među ostalim obalnim gradovima govori potreba čak 120 starijih osoba većinom iz njegovog zaleđa za pomoći u kući i obavljanju svakodnevne brige. Navedenu pomoć i brigu pruža 30 zaposlenih žena na projektu kojemu je LAG „ADRION“ partner te upošljava administrativnu suradnicu za provedbu istog. Osigurane kućne potrepštine itekako su značajne za ova kućanstva. Ne samo da se olakšava nabava, već je u potpunosti i financirana iz promatranog projekta. Zadovoljni smo jer se uspješno provodi projekt Općine Cista Provo iz istog programa, a koji je pripremljen od strane LAG-a, upravo i uz pomoć i suradnju dionika projekta iz Grada Omiša.“ – Dragica Vranješ, predsjednica LAG-a „ADRION“.

Isporukom paketa osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština obuhvaćena su kućanstva krajnjih korisnika u sastavu Grada Omiša u naseljima: Blato na Cetini, Borak, Čišla, Donji Dolac, Gornji Dolac, Dubrava, Gata, Kostanje, Kučiće, Marušići, Mimice, Nova Sela, Omiš, Ostrvica, Podgrađe, Putišići, Srijane, Trnbusi, Tugare, Zakučac i Zvečanje.

Projekt „Zaželi posao na području Grada Omiša“ financira se iz Europskog socijalnog fonda te mu je nositelj Grad Omiš, a jedan od projektnih partnera je i LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „ADRION“. Ukupna vrijednost projekta je 4.957.643,59 KN, dok je udio bespovratnih sredstava 100%.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Podijelite sadržaj s prijateljima...