LAG ADRION: SREDSTVA ZA RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJU I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA U BILJNOJ PROIZVODNJI

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja za tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava- Biljna proizvodnja

UVJETI PRIHVATLJIVOSTI:

Prihvatljivi prijavitelji: fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana i proizvođačke organizacije. Mladi poljoprivrednici mogu biti upisani u Upisnik poljoprivrednika i manje od godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Korisnik (izuzev proizvođačkih organizacija i zadruga) mora dokazati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva za projekte u sektoru: a) vinogradarstva, cvijeća i ukrasnog bilja – najmanje 6.000 EUR, b) ratarstva, industrijskog bilja, ljekovitog, začinskog i aromatičnog bilja – najmanje 8.000 EUR.

Pravne osobe moraju imati iskazanog najmanje jednog zaposlenika prema satima rada u godišnjem financijskom izvještaju poduzetnika za zadnje odobreno računovodstveno razdoblje, izuzev proizvođačkih organizacija i mladih poljoprivrednika koji moraju imati najmanje jednu zaposlenu osobu u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu

Kod fizičkih osoba nositelj poljoprivrednog gospodarstva mora biti upisan u Registar poreznih obveznika po osnovi poljoprivrede najmanje godinu dana prije datuma podnošenja zahtjeva za potporu (izuzev mladih poljoprivrednika koji to mogu biti i kraće) te mora plaćati doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje (izuzev umirovljenika koji ne moraju plaćati doprinose)

U sklopu ovog Natječaja prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektore: ratarstvo, vinogradarstvo, industrijsko bilje, ljekovito, začinsko i aromatično bilje.

Prihvatljivi troškovi:

- prihvatljivi opći troškovi: troškovi usluga arhitekta, inženjera i konzultanata i troškovi izrade studija izvedivosti, elaborata/studija utjecaja zahvata na okoliš/ekološku mrežu i sl.

- prihvatljivi nematerijalni troškovi

- prihvatljivi materijalni troškovi.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 360.000.000,00 kuna

Potpora se podnosi u dva dijela.

Vrijednost potpore:

-Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000,00 EUR, a najviša 300.000,00 EUR.

-Najviša vrijednost potpore po projektu za korisnike početnike iznosi 100.000,00 EUR.

-Najviša vrijednost potpore za zajedničke projekte iznosi 300.000,00 EUR, osim u slučaju ulaganja u kupnju kombajna i/ili samohodnog čistača šećerne repe za površine pod šećernom repom veće od 40 hektara kada može iznositi do 600.000 EUR.

Početak su od 15. ožujka 2018.g. od 12:00 sati, a krajnji rok prijave je  16.travnja 2018 .g. do 12 sati.

Više o natječaju na LINKU

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Natječaji Natječaji LAG ADRION: SREDSTVA ZA RESTRUKTURIRANJE, MODERNIZACIJU I POVEĆANJE KONKURENTNOSTI POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA U BILJNOJ PROIZVODNJI