3.1.1. - POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE ZA POLJOPRIVREDNE I PREHRAMBENE PROIZVODE I U SUSTAVU EKOLOŠKE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 23. svibnja 2017. godine, natječaj u sklopu Podmjere 3.1. "Potpore za novo sudjelovanje u sustavima kvalitete", provedbu operacije 3.1.1. "Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje"
 
Prihvatljivi korisnici: poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt, trgovačko društvo ili zadruga registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti) i aktivni poljoprivrednici.
 
Uvjeti prihvatljivosti:
1. Korisnik mora imati prvu potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom o provedenoj kontroli u godini prije podnošenja Zahtjeva za potporu, ili potpisan Ugovor/Sporazum o poslovnoj suradnji s jednim od ovlaštenih kontrolnih tijela za potvrđivanje sukladnosti sa specifikacijom proizvoda ako je u sustav kvalitete ušao u godini podnošenja Zahtjeva za potporu.
2. Korisnik u sustavu ekološke proizvodnje je prihvatljiv ako ima status ekološkog proizvođača u prelaznom periodu.
3. Javna potpora se dodjeljuje za poljoprivredne ili prehrambene proizvode iz sustava kvalitete i ekološke proizvodnje koji će se stavljati na tržište i biti označeni:  EU znakom iz sustava kvalitete (ako je primjenjivo); nacionalnim znakom za ZOI, ZOZP i ZTS; znakom iz jednog od neobveznih sustava kvalitete (EU neobvezni izrazi kvalitete, Nacionalni neobvezni izrazi kvalitete); ekološkim znakom ili oznakom da je proizvod u prelaznom periodu.
 
 
Prihvatljivi troškovi: 
1. Prihvatljivi troškovi za korisnike u sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode: troškovi ulaska u sustav kvalitete, godišnji troškovi sudjelovanja u sustavu kvalitete, troškovi stručne kontrole i certifikacije ovlaštenog kontrolnog tijela i troškovi tiskanja znaka kvalitete u svrhu označavanja proizvoda. 
2. Prihvatljivi troškovi za korisnike u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje su troškovi tiskanja ekološkog znaka ili oznake da je proizvod u prelaznom periodu.
3. Znak kvalitete, ekološki znak i oznaka da je proizvod u prelaznom periodu može se tiskati: samostalno i u okviru etikete ili deklaracije.
4. Prihvatljivi troškovi tiskanja na računu moraju biti izdvojeni od troškova ambalaže koji nisu prihvatljivi.
 
Visina potpore: Maksimalno godišnje do 3.000,00 eura, intenzitet potpore je 100 % prihvatljivih troškova, osim 25 % prihvatljivh troškova tiskanja etikete ili deklaracije u okviru koje je i znak kvalitete, ekološki znak ili oznaka da je proizvod u prelaznom periodu
 
Zahtjevi se predaju putem AGRONET-a od 17. srpnja 2017. godine do 18. rujna 2017.godine.
 
Više o samom natječaju i dokumentaciji možete pronaći OVDJE

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Natječaji Natječaji 3.1.1. - POTPORA ZA SUDJELOVANJE POLJOPRIVREDNIKA U SUSTAVIMA KVALITETE ZA POLJOPRIVREDNE I PREHRAMBENE PROIZVODE I U SUSTAVU EKOLOŠKE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE