Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 07:19

ZAVRŠENE AKTIVNOSTI PROJEKTA LAG-A „UČINIMO OTPAD KORISNIM“ ZA 2017.G.

LAG „Adrion“ je završio projektne aktivnosti projekta „Učinimo otpad korisnim“, 29. svibnja 2017. g. U sklopu projekta Braniteljska zadruga Zima izradila je 5 kompostera koji su postavljeni u 2 vrtića i 3 škole. 
Komposteri se sada nalaze u Dječjem vrtiću – Imotski, ispostava Vinjani Donji, Dječjem vrtiću „Pčelica“ u Vrgorcu, te u osnovnim školama u Gradcu, Tučepima i Podgori. 
Projekt je  sufinanciran sredstvima Splitsko-dalmatinske županije iz Programa podizanja razine svijesti o okoliša na području Splitsko–dalmatinske županije. Cilj projekta je podići razinu svijesti o očuvanju okoliša, a ponajprije odvajanju različitih vrsta otpada te usađivanju navike o tome od malih nogu. 
Djelatnici LAG-a „Adrion“ Ante Lendić, Iva Mlinjarić te voditeljica LAG-a i saborska zastupnica Dragica Roščić, posjetili su sve vrtiće i škole koje su sudjelovale u projektu te tom prilikom donijeli kalifornijske gliste koje su za ovaj projekt donirali članovi Braniteljske zadruge „Patriot“ i Vedran Pezelj.
Kalifornijske gliste pomažu kod brže proizvodnje komposta, te sprečavaju neugodne mirise koji se često javljaju prilikom velikih vrućina. 
Djelatnici LAG-a su izradili i brošure o kompostiranju koje su prilagođene svim uzrastima te ih poklonili vrtićima i školama. Vrtićanci i školarci su već poprilično aktivni u ovom kratkom vremenu od početka provedbe projekta skupili otpada kojeg slažu u kompostanu, te zajedno sa tetama i učiteljima sudjeluju u svim aktivnostima poput zalijevanja i miješanja otpada kako bi njihov kompost bio što kvalitetniji. Kompost iz vlastite proizvodnje koristiti će u svojim vrtovima za sadnju cvijeća, maslina i povrća koje sami uzgajaju.  Voditeljica i saborska zastupnica Dragica Roščić najavila je da ćemo sljedeće godine pokušati osigurati nova sredstva kako bi smo osigurali kompostere za kućanstva te se je zahvalila svim djelatnicama i djelatnicima vrtića i škola na suradnji i aktivnom sudjelovanju u projektu!

Newsletter

Kontakt

Hrvatskih branitelja 31, 21255 Zadvarje

Rad sa strankama:    
Utorak  10:00 - 13:00
Četvrtak 14:00 - 17:00
Osim ponuđenih termina stojimo na raspolaganju i za ostale termine prema dogovoru.
Terenski rad:  Utorak i Četvrtak
  • Tel/Fax: 00 385 21 411 960
  • Gsm: 00 385 99 4369 422, 00 385 99 4369 414

E-mail. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

            Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sufinancirano sredstvima pristupnog EU programa IPARD kroz mjeru LEADER

eu flag  leader logo  croatian flag

Ipard.jpg 

 

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE

LAG reklama označavanje ulaganja

Nalazite se ovdje: Home Novosti ZAVRŠENE AKTIVNOSTI PROJEKTA LAG-A „UČINIMO OTPAD KORISNIM“ ZA 2017.G.